A torták és sütemények elosztása, az elkészítéséhez felhasznált alapanyagok alapján.
A tortákat és a süteményeket (édesek-sósak) ezek alapján lehet megrendelni.
TORTÁK
2.
3.
7.
10.
11.
16.
17.
18.
20.
21.
22.
23.
25.
27.
32.
33.
35.
38.
39.
40.
41.
ALLERGÉNEK
Az édességet mindenki szereti. És mindenkinek van születésnapja is. És vélhetőleg, aki szülinapos, az örül egy szép és finom tortának. Viszont sajnos nem mindenki fogyaszthat büntetlenül mondjuk lisztet, cukrot, tejet, tojást vagy ezek több kombinációját. Éppen ezért mi szeretnénk nekik is kedvezni, még pedig azzal, hogy süteményeinket, tortáinkat az arra érzékenyek számára is elkészítjük olyan alapanyagokból, melyekkel Ők is teljes nyugodtsággal élvezhetik az élet édes oldalát!
Vagyis gondoltunk a lisztérzékenyekre, a cukorbetegekre, a diétázókra, a tejérzékenyekre és azokra is, akik esetleg tojást nem fogyaszthatnak.
Az egyes sütemények mellett feltüntetett bélyegképek jelzik azt, hogy azok a torták, sütemények a hagyományostól eltérően milyen elkészítési
módozatban rendelhetők. Mivel célunk, hogy minél több vendégünknek, megrendelőnknek kedvezzünk, ezért próbáljuk a teljes palettát lefedni, ám, ha mégis olyan kívánság lenne, amit esetleg nem jelöltünk, vagy még egyedibb lenne, szívesen segítünk!
Minden ilyen igénnyel kapcsolatban kérünk, hogy rendeléskor feltétlen jelezd, milyen allergiád van, vagy miben szenved az, akinek a torta készül! Fontos, hogy minden olyan apró allergiás reakció lehetőségét kizárjuk, ami elronthatja az ünneplést! Mind a glutén-, cukor-, tej- vagy tojásmentes torták, sütemények elkészítésekor olyan más helyettesítő terméket használunk, melyek sajnos növelik a torták előállítási költségeit. Mivel elég nehéz így egyenként megállapítani az egyes torták árait, így kénytelen vagyunk egységes szeletárral számolni, független attól, hogy valaki például csak lisztmentes tortát kér, vagy egyszerre több allergéntől menteset.
A mentes torták esetében tehát tájékoztató árainkat az ÁRAK menüpont alatt, illetve a lap alján olvashatják!
Jelezni szeretnénk azonban, hogy ilyen tortákból a legkisebb rendelhető méret a 12 szeletes!
Cukor helyettesítésére elsősorban stevia és eritrit édesítőket alkalmazunk, nagyon ritka esetben xilit terméket, illetve egyes édességekhez elengedhetetlen a Dia wellness cukorhelyettesítője, mely maltitolt és sucraloset tartalmaz.
Liszt helyettesítésére elsősorban Per Pane liszteket használunk, illetve gluténmentes zabpehelylisztet, és kisebb esetekben Schar liszteket.
Tejtermékek helyettesítése növényi alapú termékekkel történik, Alpro kókusz, mandula, vagy rizstejjel, függően a kéréstől, illetve RAMA vagy Liga növényi, laktózmentes margarint, valamint tejszín helyettesítésére a Meggle Decor laktózmentes, növényi tejszínt, vagy kókusz-, illetve mandula tejszínt.
TORTARENDELÉS
Hagyományos torták rendelését az átadás előtt legalább 2 nappal, formatortákrendelését az átadás előtt legalább 1 héttel kérjük leadni!
Számla, szállítólevél igénylését a rendeléssel egy időben kérjük leadni!
Hagyományos torták általában a következő méretekben készülnek:
- zsúrtorta (6 szeletes – 16cm Ø)
- 10 szeletes (18cm Ø)
- 12 szeletes (20cm Ø)
- 14 szeletes (24cm Ø)
- 16 szeletes (27cm Ø)
- 18 szeletes szögletes
- 20 szeletes szögletes
- 30 szeletes szögletes
Ha a torta képe alatt nem található olyan méret, amilyet rendelni szeretne, arra kérjen külön árat!
FONTOS! nem minden torta ugyanolyan magas! A torták általában 3 laposak, de van, amelyik 4, 5 vagy akár 6 lapos. Ezt a rendeléskor kérjük figyelembe venni!
Formatortáinkról készült képeink mintapéldák, éppen ezért azok mindig egyedi árasak. A bevonat választható marcipánból és fondantból. A fondant egy cukor alapú nyújtható bevonómassza, mely nagymértékben hasonlít a marcipánhoz, azonban az ára, főleg a nagyobb torták esetében sokkal kedvezőbb!
Pl. egy 14 szeletes csokoládétorta 2.900,- Ft, ha ezt a tortát marcipánnal vonjuk be, akkor 5.400,- Ft, ha fondanttal, akkor 4.100,- Ft.
Formatorták esetében előfordulhatnak nem ehető részek, elemek pl. kerék, kalap, támasztéknak használt pálcikák stb. Ezekről természetesen az átadáskor külön információt adunk!
Amennyiben a sütemények vagy torták olyan intézményekbe kerülnek, ahova külön igazolás kiállítása (HACCP, összetétel, szállítólevél, számla) szükséges, kérjük, a rendeléssel egy időben jelezni szíveskedjenek!
A tortákat különböző méretű dobozokba (műanyag, karton) zárjuk, a mérettől függően, melyek egységesen 500,- Ft-ba kerülnek!
Gyertyát, tűzijátékot rendelésre tudunk adni!
A torták nagy többségét el tudjuk készíteni glutén-, tejérzékeny és cukorbeteg vendégeink számára is, előzetes egyeztetéssel!
1. CSOKIS GESZTENYÉS TORTA - (WGESZ)
LEÍRÁS:
Bár a gesztenye inkább téli gyümölcs, nálunk egész évben az egyik kedvenc! Kakaós piskótát sütünk, melyek közé tejszínes, lágy gesztenye krémet kenünk. A torta oldalát ezekkel a krémekkel halmozzuk, tetejére csokoládét teszünk és a habrózsákat gesztenyével díszítjük!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
2. DOBOS TORTA - (WDOB)
LEÍRÁS:
Eredeti recept alapján készítjük az igazi magyar Dobost! Hat lapnyi vékony piskótáját felváltva kenjük a gőz fölött kevert csokoládés krémmel, s legfelül naná, hogy ráharapva finoman roppan a vékony karamellizált cukormáz.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
3. TIRAMISU - (WTIRA)
LEÍRÁS:
Ez igazi Tiramisu! Semmi por! S hogy torta lehessen belőle, a babapiskóta helyett vaníliás piskótát vágunk vékony lapokra, melyeket egyenként locsolunk valódi rum és kávé elegyével, hogy arra felfőzött tojással készített mascarpone és sajtkrém kerüljön, természetesen kakaószórással.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
4. EPRES KÓKUSZOS TORTA - (WEBKÓ)
LEÍRÁS:
Egy újabb lisztmentes sütemény, főzött eperkrémmel, és tejszínes mascarpone habbal! Egy igazi nyári üdítő torta!
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
5. BARACKOS TÚRÓTORTA - (WBT)
LEÍRÁS:
Nyáron igazi hűsítő csemege, télen pedig eszünkbe juttatja a nyár gyümölcsös ízét. A vaníliás piskóták között, édes, vágott barackdarabok pihennek. Mindezt nyakon öntjük az édes, citromos, túrós töltelékkel és egy éjszakára a hűtőbe téve hagyjuk megdermedni. Tetejét habbal, barackkal és egy kis csokoládéval díszítjük.
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
6. HERCEGNŐ TORTA - (WHERC)
LEÍRÁS:
A dáma párja, egy gyönyörű és ízében is nemes torta ez! Lágy vanília piskótalapok, főzött erdei gyümölcs krémcsíkok, és enyhén édes vaníliakrém sávok hevernek egymáson. A torta tetején cirádás cukormáz és habcsók nyújtózik.
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
7. SOMLÓI - (WSOM)
LEÍRÁS:
Lehetne éppen habzsi-dőzsi is a neve, hiszen annyi finomságot gyűjt magában össze, hogy azt szinte már fokozni sem lehet. A magyar nem csak a finom bort szereti, hanem a jó édességet is, hát, nem is lehet ez más, mint egy valódi tradicionális magyar desszert! Háromféle piskóta, egy kakaós, egy diós és egy vaníliás fekszik egymáson, melyek közé rumba áztatott mazsola kerül (külön kérésre kihagyjuk belőle, hiszen sokan nem szeretik a mazsolát), édes csokoládémáz, és lágy sárgakrém. A tetejét tejszínhabbal és diószórással végezzük be.
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
8. MÉZES MÁZAS TORTA - (WMÉZES)
LEÍRÁS:
Mézes, diós tésztája omlós, melyet főzött, tojás alapú kakaós krémmel kenünk meg. Kellemes és lágy, csokis, mégis egészen más egy hagyományos csokoládétortához képest!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió
9. ELDORÁDÓ TORTA - (WELDO)
LEÍRÁS:
Egy igazi szín és ízkavalkád! A két vaníliás piskótalapra vaníliás, enyhén rumos mascarpone krémet kenünk, és végül mindezt színes gyümölcsökkel tetézzük, melyeket szinte láthatatlan édes zselé ölel át.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
10. HATTYÚLÁB TORTA - (WHATTYÚ)
LEÍRÁS:
Aki ismeri a Lúdláb tortát, annak nem kell bemutatni ezt a süteményt. S hogy miért Hattyú? A tortába három vékony csokis piskótát rejtettünk, hogy ezzel törjük meg az amúgy tömény tejszínes csokikrémet, s hogy az édesség még kecsesebb legyen, plusz tejszínnel oldottuk a töménységet, ezzel kedvezve azoknak, akik szeretik a csokoládét, de mégis valami lágyabbra, könnyebbre vágynak. Természetesen belül rumba áztatott meggyszemek figyelnek és a torta tetejét csokoládéval zárjuk.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
11. FEKETEERDŐ TORTA - (WFEK)
LEÍRÁS:
Egy abszolút tejszínes sütemény, egy csipetnyi vaníliával, melyet megbolondít a kakaóval, mézzel készített piskóta, és a rumos meggykrém. Háromlapos édes finomság, természetesen magozott meggyel, csokoládé hánccsal és tejszínhabbal díszítve.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
12. SZILVÁS DIÓS TORTA - (WDISZIL)
LEÍRÁS:
Ha ősz, akkor jöhet a szilva és a dió! A tojásból és dióból, cukorral lapokat sütöttünk, erre halmoztuk a lefőzött fahéjas szilvakrémet, és a lágy tejszínes mascarpone sajtot. Összeolvad, feltölt, és máris nesze neked őszi estő!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió
13. MÁLNÁS TÚRÓS TORTA - (WMÁLTÚ)
LEÍRÁS:
Az édes és savanykás íz kavalkádja egy könnyű desszertben. A piskótalapok között vaníliás túrókrém terül el, melynek tetején zselébe ölelt málnaszemek várják az elgyengülés beteljesedését.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió
14. ERDEI KÓKUSZTORTA - (WERPKÓ)
LEÍRÁS:
Az édes kókusz és a savanykás erdei gyümölcs harmóniája, melyet átfon a tejszínes mascarpone hűvös eleganciája. Ez az önmagában abszolút lisztmentes torta igazi felüdülést nyújt a nyári meleg napokon, vagy éppen édesen simul a tél zord hidegéhez.
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
15. NARANCSOS CSOKITORTA - (WNACSOK)
LEÍRÁS:
A kakaós piskótába narancsot, diót és fahéjat csempészünk, hogy kicsit előidézzük a Karácsony hangulatát. Az így kisült piskótát, tojás alapú, kakaós, narancsos krémmel kenjük meg. A tortát krémmel, csokoládéval és naranccsal zárjuk. Ízletes, kellemes, ünnepi!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
16. LÚDLÁB TORTA - (WLÚD)
LEÍRÁS:
Egy igazi Witzl kedvenc. Alul kakaós piskótalap, felette habos, simogatóan édes tejszínes, csupa csokis krém 1 rész rejszín és 1 rész csokoládé arányában, mely közé persze elszórunk jó sok előzőleg rumba áztatott magozott meggyet. Tetejét selymes étcsokoládéval vonjuk be, melyeken nyugodtan, mosolygósan pihennek a savanykás meggyszemek.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
17. JAZZ DOBOS TORTA - (WJAZZ)
LEÍRÁS:
Amolyan Dobos-féle, csak egyszerűbb és tökéletes alapanyag a Dobos kedvelőknek, akik formatortát szeretnének. A három lapnyi vaníliás piskóta között Dobos krém terül el, melyeket grillázzsal szórunk, hogy szánkban ugyanúgy olvadjon el az édes cukor, mintha ünnepi párjának tetejét roppantanánk meg!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
18. OROSZ KRÉMTORTA - (WOROSZ)
LEÍRÁS:
Ennek a tortának bizony nem sok köze van Oroszországhoz, annál inkább egy Oroszi nevezetű mesteremberhez, aki annak idején megalkotta ezt a sárgakrémes, rumos mazsolás csodát. Kívül-belül lágy és édes, legfelül pedig csupa tejszín. Nyáron olyan akár egy hideg hajnali ködfelhő, télen, mint a pihe-puha hótakaró. S mert sokan nem szeretik a mazsolát, mi azt rumba beáztatott vörösáfonyával helyettesítjük!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
19. TRIPLA CSOKIS TORTA - (W3CSOKI)
LEÍRÁS:
Ez a torta csupa csoki. A finom, puha egyszerű kakaós piskóta közé étcsokoládéból, tejcsokiból és fehércsokoládéból készült krémrétegeket helyezünk, melyeket szintenként külön dermesztünk. Tetejét szintén csokoládéból készült ganache krémmel zárjuk és méltóképpen csokoládéval díszítjük. Alkalmakra ezt még külön fel is turbózzuk!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
20. BÉCSI DIÓTORTA - (WBÉCS)
LEÍRÁS:
Ez a torta egy kellően elegáns mind kinézetében, mind pedig ízében. Lágy, vaníliás diós piskótája reszelt friss citromhéjjal gazdagítva már önmagában elegancia, melyet kétféle vanília krémmel, egy tejszínessel és egy vajas alapúval teszünk édesebbé, s hogy külseje is kellőképpen méltó legyen a korai Bécs világához, marcipánnal burkoljuk. Ünnepi, különleges és cseppet sem egyszerű.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
21. CSOKOLÁDÉ TORTA - (WCSÓK)
LEÍRÁS:
Ebben a csokoládétortában nem visszük túlzásba a vajat. Mi épp csak annyit teszünk bele, amitől fényes lesz, kissé lágyabb. Piskótájába barnacukrot és mézet teszünk, főzött krémjébe a keserű kakaóporon kívül belga csokoládét, s így tesszük cseppet sem émelygővé a vasárnapi desszertet.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
22. BÁRSONYTORTA - (WBAR)
LEÍRÁS:
Egy igazi dáma! A vörös és fehér szín keveredéséből lesz ez a gyönyörű, kellemesen lágy, édes és krémes sütemény. Háromlapos piskótatésztája vörösben pompázik, melyekre mascarponés tejszínkrém kerül. A krém közibe és a torta tetejére eperszemekből főzött krémet nyomunk, hogy így oljuk fel a csupa fehérséget egy ujabb kis színnel! Ünnepi, könnyű és dekortív torta, melynek oldalát vörös csokoládékerítéssel díszítjük.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
23. OREÓS TORTA - (WOREO)
LEÍRÁS:
Egy újabb gyermeki torta, csupa tejszín, csupa keksz csokoládéval gazdagítva, tetején persze, hogy Oreo kekszek pihennek.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
24. MEGGYES MÁKOS TORTA - (WMEMÁK)
LEÍRÁS:
Egy nagyon nagy kedvenc, talán azért, mert könnyű, selymes, és egyszerre édes és savanykás. Négy lapnyi mákos tészta, két rész meggyes krém, és egy rész mascarpone. Teteje cukorszórással díszítve, de ha valaki születésnapra kérni, krémmel és meggyel tesszük ünnepivé.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
25. CITROMTORTA - (WCIT)
LEÍRÁS:
Aki a citromot úgy szereti, hogy közben habzsolja az élvezeteket, azoknak ajánljuk enyhén vajas, főzött krémes citromkrémmel kent háromlapos tortánkat. Az erőteljes citrom ízt ellensúlyozza a vaníliás piskóta édes lágysága, valamint a lime kissé kesernyés, fanyar íze.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
26. NARANCSOS RÉPATORTA - (WNARÉP)
LEÍRÁS:
Ez a mi krémes, isteni répatortánk ünnepi változata, megfűszerezve fahéjjal, reszelt naranccsal és egy kis kakaóval, tetején pedig édes, krémes karamellel! Ünnepi asztalra illő különleges finomság!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
27. PUNCSTORTA - (WPUNCS)
LEÍRÁS:
Nos, ez pontosan az a torta, amiben semmi kunszt nincsen. Van benne piskóta, rum, házi baracklekvár lekvár, kávé, felfőzött cukor, és némi rafinéria. S hogy mindezek ellenére mégse legyen olyan snassz, a tetejére rózsaszín cukormázat öntünk, melyekre krémhalmokon pihenő habcsók kerül. Eredeti recept alapján, főzött cukorsziruppal és semmi maradékkal! És már jöhet is a kávé.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
28. WITZL TORTA - (WPUNCS)
LEÍRÁS:
A másik nagy kedvenc, az édesszájúak kihagyhatatlanja… Cseppet sem émelyítően édes főzött csokoládékrém lapul a kakaóval készített három piskótalap között, s hogy megtörjük az egyhangúságot, tetejét fehér fondanttal burkoljuk. Díszítésként csokoládé rózsa és fehércsoki szórás kerül rá.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
29. KINDER BUENÓS TORTA - (WKIND)
LEÍRÁS:
Egy gyermeki édesség abszolút nagyban és nem csak kicsiknek. Próbáltuk úgy, hogy hozza az ízt, de ne legyen mégsem tömény. Így született meg a csokoládés piskótából, lágy mogyorókrémből, tejszínből készült nutellás édes négyes. Tetejét mogyoróval díszítjük.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió, mandula
30. MOGYORÓS CSOKITORTA - (WMOCSOK)
LEÍRÁS:
Ha nem csak egy egyszerű csokoládétortára vágyik, akkor a Mogyorós csokoládétortánkat ajánljuk, mely krémjébe pirított, tört mogyorót szórunk. A főzött csokis krém egyszerűségét a roppanós, pörkölt mogyoródarabok törik meg.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, mogyoró
31. DIÓS CSOKITORTA - (WDICSO)
LEÍRÁS:
Erről a tortánkról is elmondhatjuk, hogy abszolút Witzl, vagyis egyedi. Arról nem is beszélve, hogy már csak önmagában is maximálisan lisztmentes. A négylapnyi diós tészta közé és fölé kissé kesernyés, gőz fölött főzött csokoládékrémet kenünk, tetejét pedig csokikrémmel és szeder vagy áfonyaszemekkel díszítjük.
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék, dió
32. ESZTERHÁZI TORTA - (WESZT)
LEÍRÁS:
Egy igazi tradicionális magyar torta, csupa csuda dióval, 6 lapos liszt nélküli piskótával, lágy krémmel, édes cukormázzal a tetején. Csakis hagyományos recept alapján készítjük!
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék, dió
33. FEHÉRCSOKI TORTA - (WFEH)
LEÍRÁS:
Csupa fehérség, mintha hó fedné a tájat, de ha az ember belekóstól, azonnal szertefoszlik minden hideg érzet, mert a fehércsokoládés tejszín krém szétolvad a szánkban, s a lágy vaníliás piskótával máris a nyár melegében érezzük magunkat!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
34. ZICHY SZILVÁS TORTA - (WZICHY)
LEÍRÁS:
Kellett valami szilvás. Meg valami diós. Olyan őszi torta, de finom és krémes. Így született meg a Zichy szilvás, melynek vaníliás lapjaiba diót rejtettünk, házi szilvalekvárral kentünk, és édes tejszínes vanília krémmel rétegeztünk. Egyszerre fanyar, édes és teljes mértékben belesimul az őszbe!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió
35. KOLIBRI TORTA - (WKOL)
LEÍRÁS:
Egy sokszínű torta a többi hagyományos mellett. Tésztájába fahéjat, banánt, ananászt és diót csempésztünk, majd háromba vágva egyenként kevés vajjal, vaníliával habosított sajtkrémmel kentük. Aki eddig kóstolta, azt mondta, isteni ízkombináció, könnyű és teljesen új ízvilág!
ALLERGÉNEK:
tojás, búzaliszt, tejtermék, dió
36. SZABOLCSI ALMÁS MÁKTORTA - (WSZAB)
LEÍRÁS:
Aki szereti a mákot, az nem hagyhatja ki! S aki az almát egy kicsit kevésbé, annak pedig azért ajánljuk, mert a vaníliás krém és a másik két összetevő annyira összhangban van egymással, hogy egy kóstolás után másként el sem lehet már képzelni! A hat lapnyi mákos tésztán felváltva pihen meg az enyhén fahéjas almakrém, és a kissé tejszínes vanília. Tetejét mákszórással és citromba hempergetett almacikkekkel díszítjük.
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
37. PÁNDI MEGGYES MÁKTORTA - (WPÁND)
LEÍRÁS:
Semmi, mégis imádnivaló, ahogy a csokoládé kissé kesernyés, a vanilia édes, és a meggy savanykás kavalkádja szétolvad a szánkban. Egy délutáni kávézás tökéletes kelléke!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
38. BOUNTY TORTA - (WBOU)
LEÍRÁS:
Egy alapban lisztmentes torta, így aki a gluténra érzékeny, az is nyugodt szívvel fogyaszthatja A kókuszos lapok közé tejszínes vanília és csokoládé krém kerül, hogy aztán egy éjszakán át összeolvadva, finom, puha kókusz csemegeként okozzon igazi ízélményt!
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
39. GÖRÖG TÚRÓTORTA - (WGÖR)
LEÍRÁS:
Ettél már Görög túró joghurtot? Ha igen, akkor ezt is szeretni fogod! Alulra lágy piskótát helyezünk, melyre édes, vaníliás, enyhén citromos túrókrém terül Tetejét finom tejszínhabbal fedjük, s hogy tetézzük az angyali élvezeteket, kekszporral hintjük a habos süteményt.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
40. KIRÁLY TORTA - (WKIRÁLY)
LEÍRÁS:
Egy elegáns és fenséges torta, melyben egyszerre találkozik a kakaó, a vaníilia, a meggy és a dió! Külön külön, mégis összeolvadva egy ünnepi lakoma méltó befejezése!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió
41. MOZART TORTA - (WMOZ)
LEÍRÁS:
Mozart tortánk cseppet sem klasszikus, ízeivel a zene sokszínűségét fejezi ki. A sima egyszerű kakaós piskótát mogyorókrémmel kenjük, melyre marcipán lapot fektetünk, ezt zárjuk egy vékony réteg mogyorókrémmel ismét. A torta krémje vanília alapon nyugszik, melybe tejszínt, és mandula aromát teszünk, illetve szép halvány zöld színét ételfestékkel érjük el.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, mandula
42. RIBIZLIS MÁKTORTA - (WRIBMÁ)
LEÍRÁS:
Már önmagában is abszolút gluténmentes sütemény, melyben az édes mákos tészta lapokat hol savanykás ribizlikrémmel, hol pedig lágy tejszínes mascarpone krémmel kenjük meg. Omló, harmonikus sütemény, mely egy nehéz ebédet megkoronáz könnyedségével.
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
43. SACHER TORTA - (WSACH)
LEÍRÁS:
Egy újabb hagyományos torta, egy másik kedvenc, a Sacher. Piskótájába csokoládé, mandula is kerül, mint az eredeti receptben. Ha megsült, háromba vágjuk, és darabos házi baracklekvárral kenjük, tetejét és kívül természetesen csokoládéval vonjuk be. Kávé, és egy kellemes beszélgetés mellé pont ideális sütemény!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, mandula
44. SEVILLA TORTA - (WSEV)
LEÍRÁS:
Ez az egyik olyan süteményünk, melynek teljesen mindegy, hogy tavasz van-e, nyár vagy tél, mindig viszik. Habos, könnyű, és gyümölcsös! A három vékony vaníliás piskóta közé tejszínes, vaníliás sárgakrémet kenünk, melyeket gazdagon szórunk apróra vágott friss szilva, kiwi és barack gyümölcsökkel. Igazi finomság egy nehéz ebéd után, ha éppen verőfényesen süt a nap, vagy zubog odakint az ereszszaggató eső.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tejtermék, tojás
45. RÉPATORTA - (WRÉPA)
LEÍRÁS:
Sokan nem szeretik. Mert száraz. Mert a répa zöldség, és különben is répa... De aki a mi répatortánkat megkóstolta, annak leesett az álla. Mert ez omlós, finom, puha, a répa fel sem tűnik, de a zabpehely, a dió igazi kavalkádot ad, és benne a citrommal fűszerezett sajtkrém lágy, krémes tortát nyújt. Akik megkóstolták, imádták. Így bátran ajánljuk azoknak, akik kételkednek, vagy akik egy olyan süteményre vágynak, ami egyszerűen szétolvad a szájban.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió
(SÓS) APRÓSÜTIK
4.
6.
1. TELJES KIÖRLÉSŰ SAJTOSMASNI - (SÓS-TKMASNI)
LEÍRÁS:
Vajas hajtogatott leveles tésztából készített csavart ropogtatni való sajttal.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
2. TELJES KIÖRLÉSŰ MAGVASRÚD - (SÓS-TKRÚD)
LEÍRÁS:
Élesztős, hajtogatott tésztából készült sajtos rúd. Igazi ropogtatni való teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, szezámmag
3. TEPERTŐS POGÁCSA - (SÓS-TEP)
LEÍRÁS:
Tepertővel, borssal és vajjal készített élesztős tészta, melyet többször hajtogatva sütünk szaggatva készre!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
4. SAJTOS RÚD - (SÓS-SRÚD)
LEÍRÁS:
Tepertővel, borssal és vajjal készített élesztős tészta, melyet többször hajtogatva sütünk szaggatva készre!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
5. SAJTOS POGÁCSA - (SÓS-SAJTOSPOG)
LEÍRÁS:
Egy istenien finom túróval és burgonyával készült sajtos pogácsa, hajtogatott tésztából, igazi vajjal készítve!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
6. SAJTOS MASNI - (SÓS-MASNI)
LEÍRÁS:
Vajas hajtogatott leveles tésztából készített csavart ropogtatni való sajttal.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
7. BURGONYÁS POGÁCSA - (SÓS-BURG)
LEÍRÁS:
Könnyű, burgonyás pogácsa, vajjal, élesztővel készítve, többször hajtogatva, tetején tojással kenve!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
(ÉDES) APRÓSÜTIK
1.
4.
5.
6.
7.
8.
1. CITROMKENYÉR -
LEÍRÁS:
Könnyű, burgonyás pogácsa, vajjal, élesztővel készítve, többször hajtogatva, tetején tojással kenve!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
2. ÁFONYÁS KEKSZ - (APRÓ-ÁFKEKSZ)
LEÍRÁS:
Zabpehellyes, áfonyával, fahéjjal ízesített keksz, mely teljes kiőrlésű liszttel és zabliszttel készül! Igazi, egészséges, ropogtatnivaló finomság!
ALLERGÉNEK:
tojás, tejtermék
3. DIÓS CSOKIS HABCSÓK - (APRÓ-HABCSÓK)
LEÍRÁS:
Habos és könnyű, de belül igazi csemege! Diót, vörös áfonyát és csokoládét rejt magában!
ALLERGÉNEK:
tojás, dió, tejtermék
4. DIÓSSTANGLI - (APRÓ-STANGLI)
LEÍRÁS:
Liszt hozzáadása nélkül készített aprósütemény. Diós, citrommal ízesített lapokon, pihe puha hófehér édes habkorona pihen.
ALLERGÉNEK:
tojás, dió
5. DIÓSPATKÓ - (PATKÓ-DIÓ)
LEÍRÁS:
Hagyományos élesztős tésztával készült, citrommal ízesített édes diópürével töltött kifli, patkó, mely az ünnepi asztal elengedhetetlen része!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, dió
5. MÁKOSPATKÓ - (PATKÓ-MÁK)
LEÍRÁS:
Hagyományos élesztős tésztával készült, citrommal, naranccsal ízesített édes mákpürével töltött kifli, patkó, mely az ünnepi asztal elengedhetetlen része!
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék
7. FLORENTIN - (PATKÓ-FLOR)
LEÍRÁS:
Kandírozott gyümölcsök, mandula, tejszín, fahéj édes keveréke, melyet a sütőben történt karamellizálás után csokoládéba mártunk.
ALLERGÉNEK:
tejtermék, mandula
8. FÜR ELISE - (PATKÓ-FÜR)
LEÍRÁS:
Egy igazán sokoldalú finomság, csokoládéval, mandulával, tejszínnel, savanykás ribizli lekvárral, dióval, rummal és vaníliás krémmel. Izgalmas, sokrétű és dekoratív sütemény.
ALLERGÉNEK:
búzaliszt, tojás, tejtermék, mandula, dió
OSTYÁK
MEGRENDELÉS
Sok torta készítéséhez használunk ehető ostyát, cukorlapot, melyekre bármilyen képet, fotót, mintát, feliratot ki tudunk nyomtatni, ezzel egyedivé tenni a tortát!
Vannak olyan torták, ahol 3D figurák helyett kedvezőbb ára miatt, megoldásként az ostyás 2D figurákat ajánljuk. Ezzel egy torta ugyanolyan szép tud lenni, viszont a figurák órákig tartó elkésztésének megfizetése helyett csupán az ostyaképet kell kifizetni, mely töredéke egy figura árának.
Pl. egy emberi figura ára minimum 1000 Ft, ez ostyás megoldással 2D formában mindössze 400 Ft.
Emellett lehetőség van fényképes ostya rendelésére is, ha Te magad szeretnéd otthon feldíszíteni a tortád, süteményeid, amit készítettél!
Szívesen segítünk a felhelyezéssel kapcsolatos kérdésekben is, sőt, ha megrendeled, egy ostya felrakásához szükséges kiegészítő csomagot is átadunk Neked, így már neki is láthatsz a munkának!
Ha csak elképzelésed van, mi segítünk a mintában, de ha elküldöd kedvenc fotód, rajzod vagy bármilyen választott képed, mi a megrendelt méretben pár órán belül kinyomtatjuk!
Választható méretek, és árak:
az ostya édesítővel, vaníliával spékelt, így kellemes íze is van, és mind cukorbetegek, mind gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják!
OSTYA ÁRAK
Méret | A/4 | 900 Ft.- / lap |
Kiegészítő | az ostya felrakásához szükséges mennyiségű jégzselé, papír a "matrica" készítéshez, használati utasítás |
500 Ft.- |
Fontos, hogy aránylag jó minőségű képet kapjunk, amivel mi is könnyebben tudunk dolgozni, és a végeredmény is szép lesz!
Mi minden esetben visszaigazoljuk és egyeztetünk Veled az átadás-átvételről!
MEGRENDELÉS LEADÁSA
tulajdonos
WITZL sütemény
+36 70 381 1732
FORMATORTA
MEGRENDELÉS
Beszéljünk kicsit a formatortákról!
Csapatunk egyik nagy szívügye az egyedi formatorták készítése, melyek esetében mindig törekszünk arra, hogy a lehető legpontosabban teljesítsük a megrendelő álmait!
Sajnos varázslók nem vagyunk, de számunkra az a szó, hogy lehetetlen, nem létezik! A formatorták esetében azonban van néhány nagyon fontos tudnivaló:
- hogy egy formatorta mennyibe kerül, arra nagyon nehéz csak hasra ütve választ adni, hiszen minden torta egyedi, és más-más méretekben készülnek, ezáltal több vagy kevesebb alapanyag, munka, idő kerül bele a tortába,
- más, ha egy tortát "csak" burkolni kell, és díszíteni, vagy éppen figurákat rátenni - amiket szintén el kell készíteni, vagy akár csak ostyát ráhelyezni,
- és más ha egy tortát faragni kell, és azt kell csinosítani, szebbé varázsolni,
- nem mindegy az sem, mivel burkoljuk a tortát, hiszen más egy marcipán és más egy fondant alapanyag költsége.
Tehát, ha egyedi tortát szeretnél, mindig szükségünk van arra, van-e elképzelésed, akár konkrét, vagy csak egy általános elképzelés, a többit pedig mi találjuk ki. Megoldjuk, kreatívak vagyunk! :) Ha mégis van, akkor várjuk a fényképet, és mellé tudnunk kell, mekkora tortában gondolkodsz! Ha ezek megvannak, már könnyebben tudunk árat mondani, és eldöntheted, szeretnéd, vagy simítsuk addig, amíg beleférsz egy elképzelt keretösszegbe. Mert mi erre is hajlandóak vagyunk!
Formatorták esetében általában a legkisebb méret 12 szelet, hiszen a szokványos tortaforma faragás után elveszti torta alakját, és egy teljesen új formát nyer, és kicsi alapból nem lehet szép, látványos tortát létrehozni.
Mi is az a marcipán, illetve fondant?
A marcipán mandula és cukor elegye, ami egy alapjában drágább alapanyag. Ennek, hiába fehérített, van egy alap barnás árnyalata, emiatt a tökéletes szép élénk, vagy éppen pasztell színek nem lesznek igazán szépek!
A fondant egy marcipán helyettesítő anyag, cukorból, keményítőből, zselatinból, mandula aromával, ami hófehér és ízében szinte ugyanolyan, mint a marcipán, csak nyilván kedvezőbb az ára, szépen színezhető, akár gyúrással vagy fújással.
Ha kell, külön árat adunk mindkettőre vonatkozóan, hogy el tudd dönteni, melyiket szeretnéd!
Fontos! Formatortát nem tudunk megcsinálni egy nap alatt! Ha sütöttél már tortát (nem pitét, rétest stb), tudnod kell, nem egy ebédről van szó, amint megfőzöl délelőtt és elfogyasztasz délben. A piskótának ki kell sülnie, pihennie kell és teljesen kihűlnie! A krémet be kell tölteni és a tortának össze kell állnia annyira, hogy az másnap kellően kihűljön, és formálható, faragható legyen!
A tortákhoz a díszeket, kiegészítő elemeket (ha van), előre el kell készíteni, azoknak ki kell száradniuk, különben ne állnak meg a tortán és nem lesznek felhelyezhetőek!
Éppen ezért, ha egy forma tortában gondolkodsz, legalább egy héttel előbb jó leadni a rendelést, mert nekünk is elő kell készülni, az időt be kell osztani, hiszen nem csak a Te tortádat készítjük el, és van, hogy annyi rendelésünk van, ha túl sokáig vársz, nem tudjuk bevállalni, hiszen bárhogy is igyekszünk, aminőséget tartanunk kell, és ezek a torták időigényesek!
Az alábbiakban láthatsz egy tájékoztató táblát, de ez csak nagy vonalakban mutatja, mivel is lehet számolni! Minden egyéb kérdésben fordulj hozzánk bizalommal, bármely elérhetőségünkön!
OSTYÁS TORTA: (12,14,16 ,18 szelet)
- sima torta alapár + 900 ft ostya |
- fondanttal burkolt torta alapár 850 ft/szelet + 900 ft osyta |
- sima torta alapár + 900 ft ostya |
- marcipánnal burkolt torta alapár 950 ft / szelet + 900 ft ostya |
FORATORTÁK: (12,14,16 ,18 szelet)
- fondant burkolással 890-990 ft / szelet, |
- marcipán burkolássaé 990-1100 Ft /szelet |
- beépített LED: 500 ft / db, 2 db 800 Ft |
- figurák: 350 ft-tól |
- egyedi figura (emberi forma): 1000 ft- tól |
- beépített tűzijáték: alapár + 500 ft |
- magasított torta felár +15% |
Mi minden esetben visszaigazoljuk és egyeztetünk Veled az átadás-átvételről!
MEGRENDELÉS LEADÁSA
tulajdonos
WITZL sütemény
+36 70 381 1732
GALÉRIA
KÜLÖNLEGES
IGÉNYEK
MEGRENDELÉS LEADÁSA
tulajdonos
WITZL sütemény
+36 70 381 1732
RÓLUNK
Nagyapám, Witzl János volt egykoron, aki annak idején az adott kor adta kényszernek köszönhetően magyarosítatta vezetéknevét. Így lett Virág János.
Nekem voltaképp mindegy is volt akkor és még most is, hogy melyiket használta, nekem az számít, mit hagyott hátra, elsősorban bennem. …a sok emléket, meghatározó képeket és hagyományt. Többek között annak a csokoládétortának az ízét, melyet ma is érzek a számban olvadni, melyet ma is látok becsukott szemmel, ahogy készíti, s melyet ma sem képes senki sem utánozni. Én sem. De ez így van jól... Szeretett mindent, ami édes, ami csokis, legyen az lúdláb, isler, karamell. S valahogy az az egyszerű csokis csoda torta mindig képes volt megkoronázni nagyanyám vasárnapi terülj-terülj asztalait.
Azt hiszem, innen a bennem lévő és élő sütés-szeretet. Bár vendéglátóipari szakközépiskolában végeztem egykoron, mégsem ott tettem szert igazán arra a gyakorlatra, melyet most már hivatásként űzhetek.
Akkor még álmodni sem mertem, hogy egyszer eljutok oda, ahol most vagyok. Nagyon sok munka van benne, kitartás, tudás megszerzése, és legfőképpen a szeretet!
A múlt képeiből táplálkozom, így fontosnak tartom, hogy a sütemények, torták megmaradjanak az otthonosság szintjén, azon a színvonalon, ami cseppet sem mű, aminek minden egyes darabja egyedi és szeretettel teli. Szeretem az otthoni ízeket, a házi süteményeket, és most már az egész csapattal együtt az a szívügyünk, hogy ezt továbbvigyük, és ízekben átadjuk!
Éppen ezért olyan minőségű alapanyagokat használunk, melyek ezt az állagot, ízt és külcsint biztosítják, olyan készítési módot, melyek hagyományosak, eredetiek, és tradicionálisak, vagy éppen már-már egészen elfeledettek. Nem célunk az ún. tömegtermék elkészítése, így inkább arra törekszünk, hogy olyan tortákat készítsünk, melyek nem kaphatóak mindenhol, máshol. Figyelünk az egyedi igényekre, a külön kérésekre, vagy éppen segítséget nyújtunk egy-egy választásban. Olyan süteményeket készítünk elsősorban, melyek nem tömegtermékek, melyek megtörik a hétköznapok szürkeségét, és nem utolsó sorban, melyek azok számára is elérhetőek, akik valamilyen alapanyag érzékenységben szenvednek.
A Witzl sütemény most már eljutott arra a szintre, hogy nagy választékát, mely közel 45 féle torta, és köztük megannyi egyedi, saját recept alapján készült tortát kínálja online módon is! Termékeinket így már széles körben ismerhetik meg, könnyen rendelhetik meg, melyet személyes átvétellel SütiPontjainkon, vagy kiszállítással otthonukban is átvehetik Tortáink, süteményeink frissen készülnek, ehhez most is ragaszkodunk, bennük pedig nincs más, mint csupa édes szeretet, s mi ezt szeretnék meglévő hagyományainkkal átadni vendégeinknek, megrendelőinknek! A Witzl sütemény egy csapat alkotta, s ezzel a csapattal képes tovább fejlődni is, mert ez acélunk! Kollégánkkal és tulajdonos társammal mindent megteszünk, hogy ezt a hagyományt tovább tudjuk vinni, és át tudjuk adni azt, amit egykoron én szívtam magamba!
Virág Viktória Vivien, és Sztyéhlik Jenő, cégtulajdonosok.
CONTACT
tulajdonos
+36 70 381 1732
tulajdonos
+36 70 318 2954
cukrász
cukrász
cukrász
üzletvezető-koordinátor
+36 70 938 4840
TÉRKÉP